A life.hu és a Suzuki bemutatja:

Élménygyűjtő négy keréken

Ausztria nem csak síeléshez tökéletes – 3 mesés vidék, amit tavasszal is látnod kell!

Sokan veszik célba Ausztriát télen, hiszen csodás síparadicsomok vannak az országban, ám épp olyan gyönyörűek a tájak nyáron is, mint amikor hó borítja őket. Ha idén a tavaszi városnézés és a tengerparti nyaralás helyett álomszép zöld vidékre, harapni valóan friss levegőre, isteni ételekre és igazi pihenésre vágysz, akkor Ausztria a tökéletes úti cél: bemutatunk három mesés vidéket, amelyeket érdemes felfedezned!

Karintia, a tavak birodalma

Ausztria legdélibb tartománya, Karintia az aktív pihenés rajongóinak nagy kedvence. A biciklisták különösen imádják Karintiát, ugyanis a meleg és tiszta vizű tavak könnyen körbebiciklizhetőek, ráadásul a táj is varázslatos.

Forrás: : Thinkstock

A 162 kilométer hosszú kerékpárút mellett számos vendéglő kínál tradicionális fogásokat. Hidd el, nem csak gőzgombócot lehet enni Ausztria hegyei között - Karintia étkezési kultúráját főképp az osztrák, a szlovén és az olasz ízek befolyásolják, ezért érdemes megkóstolnod még a patakból frissen kifogott szajblingot, pisztrángot és az isteni házi sonkákat is.

A Faaker-tó és a rajta található gyönyörű sziget remek vízparti kikapcsolódást ígér: a tó türkizkék vize nyáron akár 26 fokos is lehet, ráadásul a finkensteini vár romjai is közel vannak, így a napozás és fürdés könnyen összeköthető egy kis kulturálódással.

Ausztria összes térsége közül Karintiában süt a legtöbbet a nap, ezért a vízpartokat semmiképp se hagyd ki a túrádból, de ha inkább várost néznél, múzeumokat látogatnál a napsütésben, irány Karintia fővárosa, Klagenfurt, ahol semmiképp se hagyd ki a festői óvárost

Steiermark, Ausztria zöld szíve

Steiermarkot, azaz Stájerországot sokan Ausztria zöld szíveként ismerik, ami nem véletlen, hiszen területének több mint a fele erdő. Szívj friss levegőt Stájerország erdeiben, és kóstold meg a térség jobbnál jobb borait! Ha szereted a termálvizet, irány a Graztól 65 kilométerre elhelyezkedő termálvidék, a Steierisches Thermenland. Bad Radkersburgban, Bad Gleichenbergban, Loipersdorfban és Bad Blumauban teljes erővel törnek felszínre a meleg vizű források, ráadásul mindegyik helyen megkóstolhatod a legjellegzetesebb helyi borokat

Forrás: Thinkstock

Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja, az Enns folyó völgyében található Gesäuse Nemzeti Park is kihagyhatatlan, ha a környéken jársz. Szurdokokon, alpesi legelőkön kelhetsz át, lápvidéket látogathatsz meg, és ha van kedved, hegymászásra is van lehetőség.

Burgenland, a kastélyok földje

Ausztria legkeletibb régiója a Magyarországgal határos Burgenland. Számos csodálatos kastély található a területen, amelyeket egytől egyig érdemes végiglátogatnod.

Forrás: Thinkstock

Rengeteg meleg vizű forrás található a régióban, amelyekre egy séta alkalmával is könnyedén rábukkanhatsz. Éppen ezért szuper wellness lehetőségek várják a burgenlandi kirándulókat: Bad Tatzmannsdorfot, Stegersbachot (ez főként családosoknak kitűnő) és Lutzmannsburgot nem érdemes kihagynod.

Kapcsolódó cikkek