A life.hu és a Suzuki bemutatja:

Élménygyűjtő négy keréken

A GPS vezessen utadon: a legjobb térképes alkalmazások

A modern kor embere számára GPS nélkül már-már elképzelhetetlen az élet. Jó szolgálatot tesz, ha nagyvároson belül közlekedünk, de akkor is ha kiruccanunk egy addig ismeretlen helyre hosszúhétvégézni. Ha még nem találtad meg az igazit, most megmutatjuk a legjobb térképes alkalmazásokat.

HERE WeGo

A HERE Maps utódja, a HERE WeGo az elődjéhez hasonlóan nagyszerű alkalmazás. Autósként, biciklisként, de tömegközlekedőként is érdemes letölteni az appot. Az élő frissítések használatával elkerülhetjük a forgalmi dugókat és a tömegközlekedési járatkieséseket. Nagy előnye, hogy offline üzemmódban is használható: a keresés és a navigálás is rendelkezésünkre áll. Kedvenc helyeinket gyűjteményekbe rendezhetjük, a hazaút elérése pedig mindössze egy gombnyomás. El ne felejtsük az egyik legfontosabb szempontot is megemlíteni: az alkalmazás ingyenes.

Forrás: HERE Technologies

Waze

A Waze szintén ingyenes alkalmazás, ami közösségi alapon működik. A felhasználói alapú app igazi közösségteremtő erővel bír, és mivel rengeteg felhasználója van, tényleg szuperül működik. A Waze naprakész térképpel, valósidejű forgalmi adatokkal segít az eligazodásban. Pontosan tudhatod, hogy mi történik előtted, legyen szó rendőri jelenlétről, dugóról, vagy egyéb forgalmi helyzetekről, esetleges veszélyekről. Nagy kedvencünk benne, hogy az állandó frissítések révén az aktuális forgalmi helyzetnek megfelelően lehet eligazodni a nagyvárosban, az app ismer minden egérutat, hogy kikerülhesd a dugókat, és még a sebességmérő sem hiányzik belőle.

Forrás: play.google.com

Sygic

Rendkívül egyedi, és nagyon okos alkalmazás a Sygic. A számtalan intelligens navigációs funkció, az esztétikus megjelenésű 3D offline térképek, valamint az egyszerűen használható felhasználói felület kivételes navigációs élményt nyújtanak. Az alkalmazás ingyenes letölthető, majd hét napon át minden funkció elérhető és kipróbálható. Ezt követően azonban bizonyos funkciók csak a megvásárlást követően használhatók, de érdemes beruházni rá, mert nagyszerű lehetőségeket kínál. Az alkalmazáson belül rendelkezésre állnak offline térképek a világ összes országához, a térképfrissítések is ingyenesek, és a gyalogos GPS navigáció is szuper tartozék. Az élő adatokon alapuló dugóelkerülést a Sygic is kínálja, de figyeli a benzinárakat és a parkolási lehetőségeket is, ráadásul rengeteg biztonsági funkció van benne.

Forrás: Facebook_Sygic

MAPS.ME

Itt egy újabb ingyenes alkalmazás, amin belül gyors és részletes offline térképeket érhetünk el a világ összes országáról. A térképek bárhol, bármikor használhatóak, internetkapcsolat nem szükséges hozzájuk. Azaz a semmi közepén is működik, a térképek ráadásul kisméretűek, hogy biztosan elférjenek a telefon memóriájában. A térképek ezentúl rendkívül részletesek, éttermek, benzinkutak, turisztikai látványosságok is helyet kaptak rajta. A gyalogos útvonaltervező plusz pont, így túraútvonalakat is kereshetünk rajta, azaz kirándulásokhoz is ideális.

Forrás: maps.me

Kíváncsi vagy, hogy Te milyen utazó vagy?

Akkor töltsd ki a tesztet és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Kapcsolódó cikkek