A life.hu és a Suzuki bemutatja:

Élménygyűjtő négy keréken

Őszi városlátogatásra vágysz? Íme néhány szuper európai város a csodás pillanatokhoz

Nem bírod a repülőtéri várakozást, de szereted, ha útközben is érdekes dolgokba botlasz? Akkor ne repülővel tervezd az őszi külföldi kirándulásokat, hanem pattanj autóba! Mutatunk néhány európai várost, ahova négy keréken is könnyedén eljuthatsz. És még a repülős ételektől is megkímélheted magad.

Séta kéz a kézben, miközben hullanak a falevelek, múzeumlátogatás, új ételek felfedezése – mindez tökéletes program lehet egy őszi hosszúhétvégén, vagy akár egy nyárutóra tervezett hosszabb kiránduláson. Ha nem szeretnénk repülővel utazni, van néhány szuper úti cél, amely autóval is könnyedén megközelíthető, az élmény pedig így is garantált.

1. Prága

Csehországban a kis falvakon kívül a főváros is tartogat meglepetéseket. A csodásan felújított történelmi belváros akkor is szemkápráztató látványt nyújt, ha egész hétvégén csak cél nélkül akarunk barangolni. Prágába Budapestről 5 és fél óra alatt juthatnak el autóval a vállalkozó szelleműek. Repülővel alig több, mint 1 órás az út, mégis érdemesebb autóba ülni, hiszen így azonnal a szálláshelyünkhöz gurulhatunk. Útközben pedig gyönyörködhetünk a látványban. Prágában számos múzeum, étterem található, a híres cseh sörkülönlegességeket számos helyen megkóstolhatjuk. Kihagyhatatlan látványosságnak számít az Óvárosi hídtorony vagy a Vencel tér.

Forrás: Shutterstock

2. Bécs

Nemcsak az adventi időszakban érdemes Bécsbe látogatni! A város nevezetességeit inkább akkor érdemes felkeresnünk, amikor nincs akkora tömeg. A Schönbrunn kastély őszi színekbe borult kertjének sajátos a romantikája. Itt található a világ első állatkertje is, amely egyedülálló módon barokk stílusban maradt fenn. A történelmi belváros a kis kávézókkal, múzeumokkal és templomokkal valóban megéri, hogy néhány napot Ausztriában töltsünk. Bécsbe alig 1 óra alatt jutunk el repülővel, ám ha a 2 és háromnegyed órás autóutat választjuk, útközben bekanyarodhatunk a szlovákiai Pozsonyba, hogy kicsit belekóstoljunk az ottani miliőbe is.

Forrás: Shutterstock

3. Salzburg

Wolfgang Amadeus Mozart városa. Ide vétek repülővel utazni. Az út az Alpok csodás csúcsai mellett vezet, így útközben szinte lehetetlen könyvet olvasni vagy bármi másra figyelni a látványon kívül. Salzburg a tökéletes helyszín arra, hogy A muzsika hangja című musicalben érezzük magunkat, meglátogassuk a Nonnberg kolostort, a Modern Művészetek Múzeumát vagy a Dómnegyedet. A Budapest-Salzburg távolság 2 és fél óra alatt tehető meg repülővel, autóval 5 és fél óra alatt érünk oda, de az utazás szépsége minden képzeletünket felülmúlja. Ha pedig a város utcáin a musical szereplőihez hasonlóan dalra fakadnánk - ne szégyelljük magunkat!

Forrás: Shutterstock

4. Zágráb

Ha Horvátországra gondolunk, legtöbbünknek a csodás tengerpart jut eszünkbe, pedig nem csak ott lelhetjük meg a kikapcsolódás édes mámorát. Ha akad egy kis szabadidőnk, pattanjunk autóba, és meg se álljunk Zágrábig! A város nemcsak történelmi, hanem természeti kincsekben is gazdag. Keleti részén található a Maksimir park és a városi állatkert. Az angol stílusú park az 1700-as években nyílt meg a látogatók előtt: ez a világ egyik első közparkja. Mesterséges tavak és csodás növényzet teszik feledhetetlenné. Ha autóval indulunk Zágrábba Budapestről, alig több mint 3 órát kell utaznunk. Repülővel nagyjából 2 és háromnegyed óra az út. Nagyon kicsi a különbség, így ha csak az utolsó pillanatban döntjük el, hogy utazunk, vagy csak az autózás szerelmesei vagyunk, ne foglaljunk repülőjegyet, egyszerűen csak indítsuk be a motort! Megéri.

Forrás: Shutterstock

Kíváncsi vagy, hogy Te milyen utazó vagy?

Akkor töltsd ki a tesztet és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Kapcsolódó cikkek